Поставеният под номер 1 в схемата Даниил Медведев ще бъде съперник на българина Григор Димитров на полуфиналите на турнира по тенис в зала от сериите АТП 500 във Виена.

Руснакът, който доскоро беше лидер в световната ранглиста, победи на четвъртфиналите поставения под номер 6 италианец Яник Синер с 6:4, 6:2 за час и 33 минути.

Медведев, който в момента е четвърти в ранглистата на АТП, имаше пълна доминация през целия мач. Той започна срещата с пробив в първия гейм, който му осигури и спечелването на откриващия сет. Във втората част руснакът продължи да натиска съперника си със сервис и да бъде много опасен на ретур. Това му позволи да стигне до още два безответни пробива, с които да завърши срещата.

За класирането си за полуфиналите Медведев ще вземе 180 точки за световната ранглиста и 125 970 евро от наградния фонд, който е общо 2 349 180 евро. Така той запазва шансовете си да се върне в челната тройка на света в края на тази седмица.

До този момент Медведев и Димитров са играли пет пъти един срещу друг, като руснакът води с 3:2 успеха. Последната им среща е през октомври миналата година в Индиън Уелс и завършва с победа на българина в три сета.