Йелена Янкович ще се завърне отново на корта. Бившата №1 ще участва в мини тура на Новак Джокович на Балканите – Adria Tour, като ще си партнира с водача в ранглистата в двубой на смесени двойки. Двамата сънародници ще се изправят срещу младата надежда Олга Данилович и опитният специалист при тандемите Ненад Зимонич.

Двубоят ще се състои в Белград на 12 юни – информацията бе повърдена от самата Янкович във видеоразговор със 17-кратния шампион от Големия шлем. Новината бе потвърдена от Михал Самулски – представител на Международната асоциация на тенис журналистите.

„Много съм радостен да обявя завръщането на Йелена Янкович на тенис корта след повече от две години“, каза Джокович.

35-годишната сръбкиня се включи и сподели пред световния №1, че скоро ще тръгне за Белград. „Благодаря ти много, че ме покани да бъда част от спектакъла. Ще се видим в Белград“.

Григор Димитров ще играе в Белград и Задар като част от мини тура. По първоначална информация – първата ракета на България ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия). Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина.