Бившият световен номер 3 Давид Налбандиан призова младите тенисисти да вярват повече в себе си и да показват реалните си възможности на корта. Според аржентинеца, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер не са непобедими и е крайно време останалите играчи в тура да разберат това.

Носителят на 11 титли от турнирите на ATP е с положителен баланс срещу тримата най-добри, като има в сметката си 11 победи и 9 поражения. Налбандиан се отказа през 2013 година от световния тенис и сега следи играта с интерес, но даде ясно да се разбере, че следващото поколение просто трябва да детронира Надал, Федерер и Джокович.

Gulliver/Getty Images
73 снимки

„Младите тенисисти трябва да имат повече вяра в себе си. Някои от тях излизат на корта за големите мачове примирени и изпитват безкрайно уважение към тази световна тройка. Не отричам качествата на никого от тримата, но когато излезеш срещу тях,  бъди готов за здрава битка и знай, че нищо няма да ти бъде подарено. Следващото поколение настъпва и в световния тенис има изключителни таланти, които са способни да победят Джокович, Надал и Федерер. Според мен всичко се корени във вярата, срещу всеки един от тях е нужна стратегия и то ясна стратегия за действие. Важно е да не се поддаваш на емоции и мога да кажа всички тези неща, защото съм един от малкото с положителен баланс от мачовете си срещу тримата големи, както ги наричат. Не е добре за нашия спорт тези хора толкова дълго време да са на върха, защото това показва, че няма кой да ги спре. Те бяха на върха още, докато се състезавах, а години по-късно ситуацията е същата. Нека младите тенисисти променят начина си на мислене и повярват, че всичко е възможно. Виждам страшно много качество в голяма част от първите сто, но тук вече е въпрос на конкуренция. Смятам, че е крайно време  звездите на идващото поколение да започнат да печелят повече титли от шлема и големи турнири, а не всичко да принадлежи например на Джокович, както се случи за пореден път на Australian Open“, сподели бившият тенисист от близкото минало.