През последните няколко месеца Роджър Федерер се възстановява от операция на коляното. Швейцарският майстор със сигурност е аут до края на сезона, но би трябвало да го видим отново на корта през 2022 година.

Според бившия световен номер 2 Томи Хаас, 20-кратният шампион от „големия шлем“ няма никакво намерение да спира с тениса. Бившият полуфиналист от Уимбълдън смята, че Роджър все още е  гладен за успехи и е готов да се бори за нови върхове.

„Роджър е страхотен. Прекрасен човек и уникален тенисист. Той е една от най-големите легенди  на нашето време и заслужава само  добри думи за всичко, което прави. Всички с нетърпение очакват да го гледат отново и да се наслаждават на неговото майсторство. Убеден съм, че Федерер все още обича тениса с цялото си сърце, а както добре знаем и тенисът го обича. Той липсва много по турнирите, но най-важното е да бъде здрав и да се възстанови напълно. Аз дори мисля, че швейцарецът няма по никакъв начин да бърза със своето завръщане, за да е напълно сигурен, че всичко е наред. Мисля, че ще пропусне  Australian open и след това вече можем да  гадаем кога ще се завърне. Може би през март, кой знае, всичко е въпрос на време. Каквото и да се случва обаче, Роджър определено е един щастлив човек, който се наслаждава на  живота и ще се бори до последно, за да прави това, което обича най-много“, каза германецът.