Григор Димитров загуби с 0:2 сета /3:6, 6:7/4// от Пабло Кареньо-Буста в двубой от четвъртфиналите на тенис турнира в Барселона на корт "Рафа Надал" и отпадна от надпреварата, която е от категорията АТП500.

Играта на първата ни ракета не се получи, както бе планирал. Гришо допусна доста колебания, от които испанецът се възползва максимално.

Първият сет бе поредица от пробиви и бе спечелен от номер 11 в света с 6:3 гейма, като българинът спечели само веднъж подаването си.

Вторият сет бе доста по-различен и премина с равностойна игра до 6:6. В тайбрека Григор допусна ранен минипробив и след 2:3 точки отново бе пробит, за да изостане до 2:5, а при този резултат за Кареньо-Буста не бе проблем да спечели сета и мача.

Джазири измъчи Гришо, но отмъщението е сладко

Съдия вбеси Гришо в Барселона

След този мач испанецът вече има три победи на клей от четири мача на тази настилка срещу българина, включително преди година в третия кръг на "Ролан Гарос" с 3:0 сета.

Пабло Кареньо-Буста ще се изправи срещу 19-годишния кръг Стефанос Циципас на полуфиналите в Барселона.

Кареньо-Буста за Григор: Отличен играч

19-годишен грък чака Гришо, ако той бие Кареньо-Буста


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ:

Край на мача

Втори сет 6:7

Тайбрек 4:7 - Григор Димитров отстъпи в тайбрека с 4:7 точки срещу Пабло Кареньо-Буста! Гришо допусна три минипробива, на свой ред проби на два пъти съперника, но при 2:3 се пропука и изостана с 2:5, след което испанецът без проблеми спечели тайбрека. В един момент от тайбрека първата ни ракета сякаш се разсея от привидно спиране от страна на испанеца и протестира, но в крайна сметка нищо не се промени.

6:6 Григор Димитров спечели подаването си и ще има тайбрек във втория сет.

5:6 Гонитбата продължава след като испанецът отново излезе напред в резултата и Димитров пак ще сервира за оставане в мача.

5:5 Здрави нерви и точна игра от страна на първата ни ракета и равенство - 5:5.

4:5 Гейм на 0 за Пабло Кареньо-Буста и Гришо ще сервира за оставане в мача.

4:4 Сетът продължава без пробиви, а Димитров бе убедителен при сервиса си и последва ново равенство.

3:4 Гришо поведе с 30:15 при сервис на испанеца, но Кареньо-Буста обърна и спечели подаването си.

3:3 Григор Димитров също спечели подаването си, въпреки че изоставаше в началото и пак изравни резултата във втория сет.

2:3 Бърз гейм за Пабло Кареньо-Буста, който не допусна никакви колебания.

2:2 Първата ни ракета спечели без проблеми своя сервис гейм и изравни.

1:2 Страхотен гейм, който бе много оспорван. Григор Димитров си изработи две точки за пробив, но не успя да затвори гейма в своя полза. Въпреки това българинът показа по-борбена игра.

1:1 Този път убедителен сервис гейм и за Григор Димитров, който не даде точка на опонента си и изравни.

0:1 Безапелационен сервис гейм за Кареньо-Буста, който поведе във втория сет.

Първи сет 3:6

3:6 Пробив и сет за Пабло Кареньо-Буста! Испанецът за пореден път се възползва от слабостите, които показва Гришо. Българинът взе първата точка, но Кареньо-Буста обърна до 40:15. Григор Димитров спаси първия сетбол, но при втория испанецът го проби и спечели първия сет.

3:5 26-годишният Пабло Кареньо-Буста затвърди пробива с успешен сервис-гейм. Григор изравни до 30:30, но испанецът спечели гейма след атрактивно разиграване.

3:4 Нов пробив за испанеца!  Димитров позволи Пабло Кареньо-Буста да поведе с 40:15 и при първата си точка за пробив, представителят на домакините успя отново да поведе в първия сет.

3:3 Пробив за Григор Димитров! Добър гейм за Гришо. Българинът успя отново да върне пробива след като поведе категорично с 40:15, впечатли с чудесен минаващ удар по диагонала при 30:15 и в крайна сметка върна бързо пробива.

2:3 Пробив за Кареньо-Буста! Пак проблеми със сервиса за първата ни ракета, испанецът поведе с 30:15, Григор смени ракетата, загуби още една точка до 15:40 и в крайна сметка не успя да навакса, позволявайки нов пробив за 11-ия в света.

2:2 Стабилен сервис и за Пабло Кареньо-Буста, който изравни резултата в сета.

2:1 Гришо спечели убедително подаването си, въпреки че първата точка бе за испанеца.

1:1 Пробив за Григор Димитров! Кареньо-Буста поведе с 40:15 на свой сервис. Григор изравни и при втория си шанс за пробив успя да изравни за 1:1.

0:1 Пробив за Кареньо-Буста! Испанецът поведе с 40:0, Григор успя да изравни до 40:40, но допусна двойна грешка и при следващата възможност съперникът му го проби.

Начало на мача

Григор Димитров

източник: БГНЕС