България няма да участва в ATP Cup през 2021 година. Новината дойде, след като форматът на турнира беше съкратен зо 12 отбора, а причината е пандемията от коронавирус.

Швейцарската ракета №1 Роджър Федерер се оказа единствената първа ракета, която няма да участва, но това донесе радост единствено за Канада, тъй като чрез ранкинга на Денис Шаповалов канадците заеха освободеното от Швейцария място.

Все още има минимален шанс за евентуално участие, но това трудно ще се отдаде на България, тъй като позицията на Григор Димитров ни отрежда ролята на 4-а резерва.

В първото издание на надпреварата България се представи отлично, завършвайки на девето място от 24 отбора, записвайки победа над Великобритания след чудесна игра на тандема Григор Димитров/Александър Лазаров. 

Кузманов пък записа първите си две победи на ниво АТР като добрата новина е, че все пак спечелените точки от тях ще останат в актива му заради промененото точкуване. 

12-те отбора ще бъдат разделени в четири групи от по три тима, а след мачовете в тях победителите ще оформят полуфиналите. Жребият ще бъде през януари.