Анди Мъри се класира за втория кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, след като надви категорично Адриан Манарино с 6-3, 6-2 за един час и 25 минути игра.

Бившият номер 1 в света, който се завърна в Калифорния за първи път от 2017-а насам, нанесе решителния си удар в откриващата част в шестия гейм, когато стигна до пробив. След това той нямаше проблеми да затвори сета в своя полза. Във втората част играта отново вървеше равностойно до средата на сета, когато шотландецът настъпи газта и с два брейка не остави шансове на френския ветеран.

Мъри завърши с пет аса, спечели 82% от точките на първи сервис и спаси единствената възможност за пробив, открила се пред Манарино. В следващия кръг той ще играе с 30-ия поставен в основната схема талант от Испания Карлос Алкарас, който стигна до четвъртфиналите на Ю Ес Оупън.

Напред продължиха още Вашек Поспишил, Йошихито Нишиока, Емил Руусувуори, Алехандро Табило, Ернесто Ескобедо, Кевин Андерсън, Ян-Ленард Щруф, Алехандро Рамос-Виньолас, Дженсън Бруксби, Емилио Гомес, Александър Вукич, Брандън Накашима, Педро Мартинес, Джон Милман, Джанлука Магер и Кристофър Юбанкс.