Носителят на три титли от турнирите от Големия шлем Анди Мъри победи представителя на Норвегия Виктор Дурасович с 6:1, 7:6(7) за 1:38 часа в първия кръг на тенис турнира от сериите АТП 250 в Стокхолм с награден фонд 635 750 евро.

Мъри, който участва с "уайлд кард", ще играе срещу италианеца Яник Синер във втория кръг. Шампионът от последните две издания на Sofia Open, който е номер 1 в схемата в Стокхолм, почива на старта.

Срещу Дурасович Анди Мъри спечели бързо първия сет, осъществявайки общо два пробива. Той поведе с 5:0 и без пробеми взе сет аванс. Втората част също започна добре за британеца, който проби 354-ия в света норвежец в първия гейм и дръпна с 3:1. 24-годишният тенисист обаче навакса и стигна до тайбрек, в който отрази два мачбола за именития си съперник и пропусна сетбол преди Мъри да спечели с 9-7 точки.

Преди това шестият в схемата на турнира Александър Бублик от Казахстан отпадна след отказване в мача си с французина Артур Риндеркнех след 1:6, 0:2.

Напред продължават холандецът Ванс Де Зандшулп, който победи хърватина Нино Сердарушич със 7:6(5), 7:6(5), както и испанецът Педро Мартинес, надиграл финландеца Емил Руусувуори с 6:4, 3:6, 7:6(4).