Американският тенисист Раджийв Рам се класира за полуфиналите на турнира Делрей Бийч и ще се изправи срещу първата тенис ракета на България Григор Димитров. 89-ият в световната ранглиста американец победи на четвъртфиналите Бенямин Бекер с 3:6, 6:4, 6:3, а двубоят продължи малко повече от 2 часа.

Двамата започнаха неуверено мача и си размениха по един бърз пробив в първите два гейма. Бекер успя да направи решителна крачка към спечелването на първия сет в четвъртия гейм, когато осъществи нов пробив и поведе с 3:1. Германецът успя да удържи аванса си до края на сета и да завърши още първия си сетбол, за да спечели с 6:3 гейма.

Вторият сет вървеше гейм за гейм до последния момент, в който Рам успя да нанесе своя удар. Той направи решителен пробив в десетия гейм, когато играта на германецът се разпадна. Американецът получи три възможности да затвори сета и се възползва от втората, за да спечели с 6:4.

Третият сет започна подобно на началото на мача, като двамата си размениха по един бърз пробив. Нервите на Раджийв Рам се оказаха по-здрави и той направи нов пробив шестия гейм, за да поведе с 4:2. Рам удържа преднината си до края, а затвори мача при първата си възможност и по този начин спечели мача с 6:3.

Така Рам се класира за полуфинала, където ще се изправи срещу Григор Димитров.

Мача ще можете да проследите в Gong Play, както и по Diema Sport 2. 15 минути по-рано ще стартира и коментарното студио преди двубоя.

Не забравяйте, че всичко най-интересно ще можете да проследите преди, по време и след срещата в Gong.bg. Специалната секция, посветена на участието на Григор Димитров в Делрей Бийч, е на ваше разположение 24 часа в денонощието.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS