Звезди в тениса се събраха в Абу Даби за традиционния демонстративен турнир - Mubadala World Tennis Championship, който ще се проведе от 16 до 18 декември и ще бъде излъчван пряко в ефира на MAX Sport 1. 

Световният номер 1 Карлос Алкарас е само едно от големите имена в списъка с играчи. Неговият забележителен сезон завърши разочароващо, тъй като контузия го извади от финалите на ATP, но сега той се върна в игра. 

През вчерашния ден 16-ти декември се изиграха два четвъртфинала, като в първия миналгодишният шампион в Мубдала - Андрей Рубльов, се наложи над Борна Чорич с 2:0 (7:6, 6;4). В другия мач пък Стефанос Циципас победи британеца Камерън Нори също с 2:0 (6:1, 6:4).

Двамата загубили ще изиграят мач за петото място в Абу Даби през днешния ден. Той започва в 13:00 часа българско време и може да го гледате на MAX Sport 1. 

Андрей Рубльов пък ще срещне на полуфинал именно испанеца Алкарас, а преди тях на корта ще излязат Циципас и Каспър Рууд. Полуфиналите може да гледате веднага след двубоя между Нори и Борна Чорич.