Вторият поставен Карлос Алкарас от Испания се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс с награден фонд 9 495 555 долара.

Алкарас се наложи над Фабиан Марожан от Унгария с 6:3, 6:3 за 77 минути игра. Испанецът осъществи общо три пробива в двубоя. Той изоставаше с 2:3 в първия сет, но спечели четири поредни гейма до 6:3, а във втората част направи решителен пробив за аванс от 4:2 и затвори мача отново при 6:3.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

В спор за достигане до полуфиналите той ще срещне германеца Александър Зверев, който отстрани австралиеца Алекс де Мино след обрат – 5:7, 6:2, 6-3. За Зверев това бе 50-та победа над тенисист от топ 10 в кариерата, като само четирима действащи тенисисти имат повече. Германецът има предимство от 5:3 в досегашните си мачове с Алкарас.

Де Минор направи горещ старт в калифорнийската пустиня във вторник и взе първия сет със 7:5 срещу шестия поставен. Но Зверев обърна нещата във втория и третия, пробивайки подаването на австралиеца няколко пъти, за да надделее с 5:7 6:2 6:3. Имаше момент, в който германеца в началото на третия сет показа избухливия си нрав. Това стана когато светлините на корта светнаха ярко между първи и втори сервис на Зверев. И истински побесня, когато съдията на стола отхвърли искането му да изпълни  отново първи сервис.

„В коя вселена това е забранено?“, попита Зверев съдията, след като аргументът му остана неуважен.

Но въпреки решението на съдията, де Минор се намеси и каза, че няма нищо против да се преиграе точката, за да може Зверев отново да има първи сервис. Зашеметяващата постъпка на австралиеца спечели бурна похвала от феновете на тениса, които определиха действията му като "висока класа".

Но за нещастие на австралиеца, кармата не му върна жеста и той отстъпи втория сет с два провалени сервиса. Особено за 2:3 той се бори като истински лъв, предлагайки най-дългия гейм в мача. И отрази три брейк-бола, преди да отстъпи. Де Минор върна пробива за 5:5, но Зверев отново вдигна темпото и поведе с 6:5, за да вземе и частта. В третия сет за германеца беше доста по-лесно, след като поведе с 4:2.