С двубой между втората ракета на България Александър Лазаров (№301 в световната ранглиста) и първата ракета на Нова Зеландия Аджийт Рай (№456) ще бъде открит мачът между двата отбора в Крайстчърч. Това отреди тегленият днес жребий за срещата за влизане в Световна група I на турнира за купа "Дейвис".
 
Във втория сингъл един срещу друг ще се изправят първата ракета на българския тим Димитър Кузманов (№192 в световната ранглиста) и вторият избор на новозеландците Рубин Стейтъм (№476).
 
Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Следват синглите между първите ракети Кузманов и Рай и между вторите - Лазаров и Стейтъм.
 
Мачовете започват в събота в 1.00 часа българско време. При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I за купа "Дейвис". Капитан на България е Валентин Димов,  негови асистенти са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.
 
"Настроението е много добро. Момчетата успяха да се аклиматизират, намират се в много добра форма и са изключително позитивно настроени. Със сигурност аклиматизацията не беше лесна. Часовата разлика с България е много голяма. Освен това температурата тук е 33 градуса, а в България е зима. 
 
Нова Зеландия е отбор, който не трябва да бъде подценяван по никакъв начин. Те са сериозен състав с опитни играчи и млади проспериращи състезатели. За Купа „Дейвис" класирането в световната ранглиста не е от толкова голямо значение. 
 
Настилката е малко по-бавна от очакваната. Голямото предизвикателство е, че има един особен вятър, който постоянно сменя посоката и силата си. Очаква се много голяма подкрепа от тяхната публика, но и от българи, които ще бъдат на трибуните за да ни подкрепят нас", заяви пред сайта на Българската федерация по тенис Валентин Димов.