Александър Зверев отрече да е използвал мобилен телефон по време на двубоя си от груповата фаза на заключителния Мастърс в Лондон срещу Стефанос Циципас в зала „О2 Арена“.

Защитаващият титлата си от миналата година германец бе запитан относно инцидента по време на пресконференцията си след края на мача, загубен от него с 3-6, 2-6. Телевизионни кадри, които циркулираха в социалните мрежи показаха как той докосва нещо в сака си по време на една от паузите.

Според правилата на ATP играчите нямат право да използват електронни устройства по време на мачове. Но 22-годишният Зверев настоя, че не е бил с мобилния си телефон на корта. „Телефонът ми беше в съблекалнята. Винаги го оставям там. Не знам какво са видели, но със сигурност не беше телефон“. Когато бе запитан относно това какво е докоснал в сака си, германецът отвърна: „Бутилка с вода? Празна бутилка с вода, може би?“.

Зверев надигра убедително световния номер 1 Рафаел Надал в първия си двубой от група Андре Агаси, но тежката му загуба от Циципас поставя под съмнение участието му в полуфиналите. В последния си мач от групата той се изправя срещу Данийл Медведев, който е с две поражения от първите си две срещи. /БГНЕС