Гръцкият тенисист Стефанос Циципас продължава успешното си представяне на финалният АТП турнир в Лондон, побеждавайки германеца Александър Зверев с убедителното 6:3, 6:2 за малко над един час игра. По този начин Циципас си осигури и продължаването напред в полуфиналната фаза на турнира. 

Първият сет започна по изключително равностоен начин, като и двамата тенисисти задържаха подаванията си до 4:3 в полза на гръцкия тенисист. Тогава обаче той нанесе своя удар, печелейки 4 последователни точки на сервиса на Зверев и продбивайки световния номер 7 на 15 за 5:3. Циципас нямаше проблем след това да затвори сета на собствен сервис за 6:3. 

Втората част започна, както завърши първата. След дълъг първи гейм гръкът проби, след което осъществи и втори пробив при 3:1. В крайна сметка Циципас не показа никакви колебания и на свой сервис и спечели и втората част с категоричното 6:2. 

В последния си сблъсък от групата младокът ще се изправи срещу Рафаел Надал. За испанеца това ще е и последен шанс да си осигури място в следващата фаза.