Виктор Троицки имаше неочаквано големи трудности срещу Робин Хаасе, но все пак продължава участието си на Garanti Koza Sofia Open след трисетова победа – 2:6, 6:4, 7:6(3) след почти 2 часа на Централния корт в „Арена Армеец“.

Така Троицки вече е на четвъртфиналите, където най-вероятно го очаква сблъсък с Григор Димитров. За целта обаче първо Гришо трябва да се справи с Йежи Янович в мача, който ще започне не преди 18 часа.

Мачът между Троицки и Хаасе започна чудесно за холандеца, който взе първото си подаване, а в последвалия маратонски сервис гейм на Троицки се възползва от втория си брейкбол, за да поведе с 2:0.

До края на сета холандецът бе перфектен на своето подаване, а Троицки сам предаде първата част след нов пробив.

И двамата пропуснаха възможности за ранен брейк във втория сет, а първият такъв изобщо в мача за сърбина дойде в петия гейм, когато 37-ият в света се възползва от първата си възможност за пробив.

Критичен за Троицки бе осмият гейм, в който той трябваше да се измъква от 15:40, спаси общо 5 брейкбола, за да поведе с 5:3 и в крайна сметка да изравни резултата след 6:4.

Решителният сет започна чудесно за Троицки с пробив още в първия гейм. Той обаче бе върнат за 2:2. Последваха доста геймове, в които сервиращите взимаха своето, макар и трудно.

Така се стигна до решителен тайбрек, в който сърбинът бе перфектен и след 7:3 се поздрави с успеха и с класирането на четвъртфинал.