Бившият номер 6 в света Жил Симон даде едно от редките си интервюта. Французинът рядко застава пред медиите, но сега разкри интересни неща от своя професионален и личен живот. 35-годишният Симон разкри, че семейството е преди всичко и никак не е лесно да бъдеш съпруг и баща на две деца, особено, когато пътуваш всяка седмица по турнири. 
 
„В момента живеем в Париж със съпругата ми и двете ни деца. Когато обаче започна пандемията, решихме да се преместим в Южна Франция, където имаме къща. Не знам дали и двамата ми сина ще станат професионални тенисисти, но по-големият определено е много запален. 
 
Тренира всеки ден и иска да наложи свой собствен стил, дори не приема съвети от баща си. С него е много забавно, защото когато се опитам да му дам съвет, той ми казва: Ти не си ми треньор, а мой баща. Разбира се, синът ми знае за моите постижения в тениса и аз се стремя да му помагам с каквото мога. Мисля, че е важно да създадеш семейство в точния момент, а не да чакаш да приключиш с тениса и тогава да мислиш за съвместен живот.  
 
Трудно е да си баща, знаете, че ние тенисистите всяка седмица сме по турнири и пропускаме доста важни моменти от живота на най-любимите ни хора. Смятам, че кариерата не бива да е приоритет, семейството е преди всичко. Когато се откажа, ще се посветя изцяло на жена ми и двете ни деца", каза Симон.