Франсис Тиафо и Ян-Ленард Щруф се класираха за финала на турнира по тенис на трева в Щутгарт (Германия) с награден фонд от 796 хиляди евро. Представителят на домакините Щруф изоставаше срещу номер 4 в основната схема Хуберт Хуркач, но постигна обрат при 3:6, 6:3, 6:3.

33-годишният германец има шанс да спечели първа титла в кариерата си на ниво АТП, след като пласира 35 печеливши удара и спечели 85 процента от излизанията си на мрежата в двубоя, продължил един час и 12 минути. 

"Атмосферата тук отново беше луда. Достигането до общо третия ми мач за титла и втори в Германия означава наистина много. Семейството ми е с мен и съм повече от щастлив", заяви Щруф, който заема 24-то място в световната ранглиста.

26-годишният поляк Хуберт Хуркач е спечелил една титла на сингъл на ниво АТП.

БТА / BTA
6 снимки

На финала Ян-Ленард Щруф ще играе срещу поставения под номер 3 Франсис Тиафо. Американецът се наложи срещу Мартон Фучович след трудно 6:3, 7:6 (11). Унгарският квалификант не успя да достигне до нито една точка за пробив в мача.

Заемащият 12-то място в световната ранглиста Тиафо спаси шест сетбола във втората част и се поздрави с краен успех след 96 минути.

 

БТА / Автор: Асен Даскалов