Франсис Тиафо (САЩ) достигна за първи път до полуфинал на състезание на трева от Тура на АТП.

Поставения под номер 3 американец пласира 10 аса и отстрани шестия в схемата Лоренцо Музети (Италия) в оспорван мач с 6:7(6), 7:6(4), 6:2 на турнира в Щутгарт с награден фонд 796 хиляди евро.

Дебютантът в надпреварата в германския град Тиафо на два пъти пропиля пробив аванс, като сервираше за първата част при 5:4 и при 6:5 гейма. Той пропиля общо четири сетбола, а в тайбрека допусна обрат от 6:5 точки в своя полза.

Втората част премина без пробиви, а във втория тайбрек американецът направи серия от четири поредни разигравания, за да изравни. В последствие той доминираше, като дръпна с 5:1 гейма и затвори мача след 2:42 часа игра, записвайки 45 печеливши удара за 25-ата си победа през сезона.

За място на финала той ще се изправи срещу квалификанта Мартон Фучович (Унгария), който постигна едва втората си победа срещу играч от топ 10 на световната ранглиста след 6:4, 7:5 над осмия в класацията на АТП и втори в схемата Тейлър Фриц (САЩ).

БТА / BTA
3 снимки

Фучович беше много солиден на сервис и не допусна брейк в мача, в който си гарантира успеха след пробиви в първия и в предпоследния гейм.

 

Автор: Димитър Вельов