Американският тенисист – Райън Харисън, се разгневи в социалните мрежи на политиката и решенията, водени и взимани от президента на САЩ – Доналд Тръмп. По-рано през деня стана, че редица ръководители на отделни федерации и различни спортове ще проведат разговори с лидера на Америка, за да се вземе решение как може бизнес-моделите в отделните федерации да продължат да работят. В списъка обаче не фигурираше американската тенис федерация, което ядоса много Харисън.

Причината за това "рандеву" е, тъй като пандемията от COVID-19 "удари" засега най-тежко именно САЩ, след като страната отвъд Океана е лидер по заболели от вируса. 

Райън Харисън

източник: Gulliver/Getty Images

„Къде е тениса? О, нали, нямаме нищо общо, което да прилича на всяка друга успешна спортна бизнес структура”, иронично написа настоящият №433 в световната ранглиста. Рекордното класиране на Харисън в ATP е №40 през юли 2017-а година.

В списъка НБА ще е представляван от Адам Силвър, а при женския баскетбол от Кати Енгълбърт. Бейзболът в щатите от Роб Манфред, а американският футбол от Роджър Гуудъл. НХЛ – Гари Бетман, а голфът от Джей Монахан. Дейна Уайт ще говори с Тръмп за бъдещето на UFC, докато шефът на кеча Винс Макмеън също е договорил среща. NASCAR ще води разговори чрез Джон Мидълбрук и Джим Франс, докато МЛС ще бъде представляван от Дон Гарбър.