Отборът на Сърбия даде заявка за силно представяне в дебютното издание на новия формат на Купа Дейвис, след като победи Япония с 3-0 в първия си мач от надпреварата в Мадрид.

Водените от Новак Джокович сърби нямаха проблем да запишат чист успех и сериозно да увеличат шансовете си да достигнат четвъртфиналите на турнира. В първия мач на сингъл втората ракета на шампионите от 2010-та година Филип Крайнович победи Юичи Сугита с 6-2, 6-4, след което световният номер 2 Новак Джокович нямаше проблем да подпечата успеха на своите след 6-1, 6-2 срещу Йошихито Нишиока. В мача на двойки Янко Типсаревич и Виктор Троицки не допуснаха отпускане и надвиха Бен Маклахлан и Ясутака Учияма със 7-6, 7-6, за да дадат на отбора си чиста победа.

БГНЕС
12 снимки

За японците това бе втора загуба след вчерашното поражение от Франция с 1-2 и те вече нямат шанс да продължат напред, докато утре Сърбия и Франция ще определят кой ще завърши на първо място в групата и със сигурност ще продължи напред. За четвъртфиналите се класират шестте победителя в групите и двата най-силни втори отбора. /БГНЕС