Сръбската двойка Виктор Троицки/Ненад Зимонич триумфира с титлата на двойки на Garanti Koza Sofia Open.

На финала сърбите се справиха за час и една минута със съпротивата на руснаците Михаил Елгин и Андрей Кузнецов с 6:4, 6:4.

По пътя си към финала сърбите постигнаха победи над шведското дуо Силестрьом/Брунстрьом, №1 в схемата Текау/Рожер, както и Клижан/Фирстенберг.

За Троицки това е втора титла на двойки в АТП докато за капитана на Сърбия за Купа Дейвис и бивш №1 на двойки Зимонич това е трофей №54 в богата му кариера при мъжките двойки.

Финалният мач започна по-добре за руснаците, които поведоха с 4:1 след пробив в петия гейм. Троицки и Зимонич обаче спечелиха следващите 5 гейма, за да вземат първия сет. Във втората част единствен пробив в седмия гейм реши изхода на срещата.

А ето какво казаха след успеха двамата сърби:

Виктор Троицки:

„Благодаря на Ненад, че игра с мен. Чудесен партньор, беше страхотно да играя с него. Поздравявам и нашите съперници, които играха чудесно. Искам да благодаря на спонсорите, на организаторите, на вас феновете, много ми харесва тук, две години вече имам успех тук, със сигурност ще дойда пак догодина.“

Ненад Зимонич:

„Беше голям удоволствие да играем пред вас днес. Отдавна не бях играл в София, тенисът тук се е разраснал много заради Григор и всички вас. Организацията беше невероятна, благодаря на всички, които го направиха възможно. Благодаря на жена ми и моето семейство. Ако продължа да играя тенис, догодина отново ще съм тук.