Джак Сок е вторият финалист на Мастърса в Париж. Американецът сложи край на великолепния поход на ветерана Жулиен Бенето и след 7:5, 6:2 си осигури място в битката за трофея, където негов съперник ще бъде квалификанта Филип Краинович.

Бенето бе победил последователно трима от топ 15 на света в лицето на Жо-Вилфрид Цонга, Давид Гофен и Марин Чилич. Силите му обаче не стигнаха за сериозна съпротива на Сок, който се доближи само на една победа от това да заеме последното място за финалния Мастърс на осемте най-добри.

Преди началото на седмицата подобно развитие изглеждаше в сферата на фантастиката, но Сок се възползва от отпаданията на своите конкуренти, а трофей в Париж ще значи и класиране в Лондон, както и първа титла на Мастърс турнир.

В първия сет играта на двамата бе непостоянна като имаше общо пет пробива. Три от тях обаче бяха за американеца, който по този начин стигна до успеха. Във втората част Бенето поведе с 2:1, но оттам насетне Сок бе пълен господар на корта, взе пет последователни гейма и си осигури място на финала.

Сензация - квалификантът Краинович е на финал на Мастърса в Париж!