Пабло Кареньо Буста приключи със защитата на титлата си на тенис турнира на червено в Хамбург, Германия, след като отстъпи в три сета на Алекс Молчан – 3-6, 6-1, 6-7 (5), за около два часа и половина игра.

Словашкият тенисист, 48-и в световната ранглиста, започна по-добре срещата и след ранен пробив поведе в сетовете. Във втората четвъртият в основната схема и действащ шампион показа класата си и даде само един гейм на Молчан. Испанецът започна уверено и с пробив в заключителната част, но съперникът го върна.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Молчан показа по-здрави нерви и спечели мача. Словакът спаси 13/16 възможности за пробив пред Кареньо Буста и ще играе с Борна Чорич в спор за място на полуфиналите, след като хърватинът елиминира Талон Грикспор от Нидерландия в два сета.

Вторият поставен Андрей Рубльов записа чист успех над Рикардас Беранкис от Литва и ще играе с шампиона в Бостад Франсиско Черундоло за място на четвъртфиналите. Освен Молчан и Чорич, в последните осем на турнира попадна и испанецът Алехандро Давидович Фокина, който се справи с Йозеф Ковалик след 6-2, 6-2.