Бърнард Томич изрази остро недоволство от новите тенис топки, с които ще се играе на Аустрелиън Оупън.

Организаторите решиха да заменят досегашните топки на Wilson с такива на Dunlop като част от петгодишно партньорство. Според австралийския тенисист, който постоянно се забърква в скандали, новите топки са "ужасни". Томич имаше шанса да ги изпробва по време на демонстративния двубой срещу Джак Сок на Куйонг Класик.

"Не знам какво са направили от Аустрелиън Оупън, но е ужасно. Не разбирам прекалено много (от топките б.р.), но не усещам това да е добра топка. Мисля, че те са доста евтини от това, което чух."

В сряда Томич ще играе в друг демонстративен мач със своя сънародник Ник Кириос, който според него има повече нужда от двубоя. "Ние сме добри приятели и е добре за нас да играем - той се нуждае повече, защото страда психически в момента. За тренировка е невероятно, а и имам някои неща, върху които да работя и утре е последният ми шанс да го направя. Ще го сторя ли срещу Ник, който само сервира, трудно е, дано той се отнесе сериозно."

Томич има и ясна представа за своите очаквания от Аустрелиън Оупън. "Вероятно друг трети или четвърти кръг, както правя стотици пъти. Понякога е добре да си поставен, понякога не, ще видим след два дни."