Андрей Рубльов достигна 1/8-финалите на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като надигра Франсис Тиафо с 6:3, 6:4 за около един час и десет минути игра.

Руснакът, седми в основната схема, загуби първото си подаване в мача, но след това върна пробива в четвъртия гейм. Рубльов намери ритъма си и това доведе до нов брейк в сервиса на представителя на домакините, след който руският тенисист подаде успешно за край на частта. Във втората Рубльов се нуждаеше от един-единствен пробив, дошъл в петия гейм, за да се поздрави с победата.

Руснакът спечели 82% от точките на първи сервис и спаси две от трите възможности за пробив пред Тиафо. В спор за място на 1/4-финалите Рубльов ще се изправи срещу 11-ия поставен Хуберт Хуркач от Полша, който елиминира друг американец – Стив Джонсън, след успех със 7:6 (7), 6:3.

За осминафиналите се класира и Матео Беретини. Шестият в основната схема италианец надигра Лойд Харис от Южна Африка с 6:4, 7:5 за около час и половина игра.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Беретини стигна до успех в първия сет след един-единствен пробив в деветия гейм, а във втория трябваше да се потруди малко по-сериозно, за да затвори мача в два сета, след като изоставаше с 2:5. Срив в играта на Харис обаче доведе до пет последователни гейма на сметката на по-класния от двамата тенисисти и място на четвъртфиналите, където Беретини ще играе със сърбина Миомир Кецманович, отстранил Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия в два сета.

Останалите два осминафинала в долната половина на схемата противопоставят нашия Григор Димитров на Джон Иснър и двойката Тейлър Фриц – Алекс Де Минор.