Канадецът Феликс Оже-Алиасим даде сет, но все пак успя да победи с 3:6, 6:2, 6:2 Егор Герасимов от Беларус в мач от първия кръг на турнира по тенис в зала в Ротердам с награден фонд 1,2 милиона евро. Оже-Алиасим, който е номер 3 в схемата на турнира, имаше проблеми със сервиса си в откриващия сет и това позволи на Герасимов да измъкне частта след два пробива.

Младият канадец обаче успя да намери ритъма си във втория сет, играта му стана много по-спокойна и той започна да трупа геймове на сметката си с бързи темпове. В началото на третия сет Оже-Алиасим поведе с 2:0 гейма, но Герасимов изведнъж успя да направи пробив и да изравни за 2:2. Това обаче се оказа само миг на колебание от страна на Оже-Алиасим, който взе следващите четири гейма, а с това и мача.

Във втория кръг той ще играе с победителя от дербито на първия кръг между Александър Бублик от Казахстан и Анди Мъри от Великобритания.

Другият представител на Беларус на турнира в Ротердам Иля Ивашка обаче записа успешно начало. Ивашка, който е 48-ми в ранглистата на АТП, победи с 6:2, 6:3 южноафриканеца Лойд Харис за 72 минути игра. Харис, който е 35-и в ранглистата, влезе в ролята на лек фаворит в мача, но бе напълно надигран от съперника си. За награда във втория кръг Ивашка ще има за съперник водача в схемата на турнира Стефанос Циципас.

Изненадващо поставеният под номер 4 Хуберт Хуркач отпадна. В мач от втория кръг полякът загуби с 3:6, 7:5, 3:6 от италианеца Лоренцо Музети. Хуркач наниза 13 аса в мача, но въпреки това допусна да загуби три пъти подаването си в мача, а на свой ред достигна само до един пробив, който дойде в края на втория сет.

БГНЕС
6 снимки

За Музети това е втора победа в три мача срещу Хуркач. В следващия кръг италианецът ще играе с победителя от двойката между нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп и чеха Иржи Лехецка, като победителят от тази среща ще се класира на полуфинал.

На четвъртфиналите място намери и австралиецът Алекс де Минор, който в друг мач от втория кръг победи американеца Макензи МакДоналд със 7:6(6), 1:6, 6:4 за точно два часа и половина игра. В следващия етап Де Минор ще очаква победителя от мача между Циципас и Ивашка.