Още един от фаворитите на Мастърса в Индиън Уелс отпадна от надпреварата. След като още първите си двубои загубиха Григор Димитров и Новак Джокович, тяхната съдба последва и световният №5 Александър Зверев.

Сензация: Японец изхвърли Джокович от Мастърса в Индиън Уелс

Германецът, поставен под №4 на турнира, загуби с 5:7, 7:5, 4:6 след 2 часа и 25 минути битка на корта с португалеца Жоао Соуса.

В хода на мача Зверев направи доста грешки, не успяваше да използва ефективно своя сервис, въпреки общо 14-те аса, и даде общо 10 шанса за пробив на съперника.

Соуса пък демонстрира много здрави нерви и ефективност във важните моменти, реализирайки 4 от тези 7 възможности. На свой ред германецът проби съперника 3 пъти, но това се оказа недостатъчно.

И в първия, и в третия сет Зверев имаше предимство от пробив, но не успяваше да го задържи и в края се стигаше до обрат за световния №85. 

Така Зверев допусна ново разочароващо ранно отпадане, след като на Аустрелиън Оупън загуби в трети кръг от Хьон Чун, а в Ротердам във втори от Андреас Сепи.

Соуса пък си уреди среща в следващия етап с Милош Раонич, който отстрани своя сънародник Феликс Оже-Алиасим в два сета - 6:4, 6:4.