Организаторите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София през следващата година потвърдиха участието на Григор Димитров, който ще защитава титлата си в надпреварата на твърди кортове от 4 до 11 февруари.

Директорът на турнира Пол Макнами заяви, че едно от основните неща, с което са успели да убедят Димитров да участва отново, е била огромната емоция да играе на родна земя, обичта и подкрепата на публиката.

Григор за София: Нека вземем още една титла

"Димитров не беше изпитвал такава емоция не беше чувствал досега такава връзка с феновете. Това беше най-важното. Освен това след София той имаше толкова добра година и е типично за играчите да се опитват да следват стъпките си от предишния сезон", каза МакНами.

"Димитров от понеделник ще бъде най-малко шести в света, ще участва на финалния турнир на АТП в Лондон и може дори да се изкачи на до четвъртото място. През 2017 година направихме един от най-добрите турнири от АТП 250 с посещаемост от над 50 хиляди души. Сега ще дойде бъдещият номер 4 в света, какво повече да искаме", допълни Пол МакНами.

Щастливият Григор: Това е най-добрият ми сезон

Григор официално стигна до финалния Мастърс

Спортният министър Красен Кралев определи турнира в София като едно от най-значимите спортни събития в страната за годината.

"Този турнир е първият, който ще може да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и пред света. Той ще бъде едно от най-значимите събития в България през тази година, а освен това и съвпада с председателството на страната ни на Съвета на Европейския съюз. Сигурен съм, че всичко ще бъде перфектно. Турнирът всяка година надгражда. Убеден съм, че ще достигнем нови рекорди и като посещаемост и като качество на организацията. Този турнир допринася за огромния напредък в българския тенис при подрастващите, не само при професионалистите. Надяваме се още повече деца и младежи да започнат се занимават с тенис, да даде мощен тласък на този спорт", каза Кралев.

Билетите за турнира ще бъдат пуснати в продажба утре.

Децата до 14 години имат свободен вход за първия ден. При закупуване на седмичен билет от осем дни цената е такава, че първите четири излизат безплатно.

Президентът на БФТенис Стефан Цветков смята, че на този етап не е реално увеличаването на категорията на турнира на АТП 500, още повече, че новият договор със собствениците на правата на турнира от Дубай все още не е подписан.

"Трябва да се концентрираме върху настоящия турнир. През миналия сезон той си беше като АТП 500, но да не забравяме, че разходите за по-високо ниво са доста по-големи и трябва да бъдем реалисти. Тази седмица е собственост на Дубай и с тях трябва да се водят преговори за продължаване на договора (до 2021 година)", коментира Цветков. /БТА