Испанецът Рафаел Надал продължи с безгрешното си представяне от началото на сезона, за да победи британеца Дан Еванс със 7:5, 6:3 в мач от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс. По този начин Надал вече има 17 поредни победи от началото на 2022 и изравни постиженията на Пийт Сампрас и Роджър Федерер за най-добър старт на годината. Пред тях е единствено Новак Джокович, който започна 2011 година с 41 победи, а 2020 - с 26.

С успеха си тази нощ рекордьорът по титли от Големия шлем записа още едно изключително постижение - той се превърна в първия тенисист с 400 победи на ниво Мастърс. Първата си победа в Мастърс турнири Надал записа през 2003 година в Монте Карло, когато е едва на 16 години. "Не знаех за тази статистика, но това, разбира се, е добро число", сподели той след двубоя с Еванс.

След загубите на Даниил Медведев и Александър Зверев Надал вече е най-високо поставеният тенисист в схемата. На осминафиналите той ще се изправи срещу американеца Райли Опелка, който победи Денис Шаповалов от Канада с 6:7(4), 6:4, 6:4. "Трябва да продължа да подобрявам играта си, но днес имаше леко подобрение. Това е важно, защото следващият ми мач ще е много труден", коментира Рафа.

От турнира отпадна световният номер 5 Стефанос Циципас след загуба от калифорниеца Дженсън Бруксби с 6:1, 3:6, 2:6 за радост на местната публика. Напред продължава участващият с уайлдкард Ник Кирьос след успех над норвежеца Каспер Рууд с 6:4, 6:4. Победи тази нощ записаха още Яник Синер и Камерън Нори.