Димитър Кузманов отстъпи на Камерън Нори в първия двубой от новия турнир АТП къп в Сидни от група "С" с 2:6, 6:3, 2:6. Срещата започна с 2 часа закъснение заради проточилата се дневна сесия, в която Белгия подделя с 3:0 победи над Молдова. Григор Димитров излиза във втория мач за деня срещу Даниел Евънс след кратка пауза.

Първото разиграване бе за Нори след дълга размяна на удари, която приключи с форхенд по диагонала в аут на Мико. Следващото бе не по-малко продължително. В него британецът притисна нашия представител на форхенда му и с излизане на мрежката завърши за 0:30. Геймът продължи в това темпо, но този път точката бе за пловдивчанина след грешка на Нори в брежата. В последвалото разиграване пловдивчанинът опита агресивен ход чрез форхенд по диагонала, но топката излезе с малко в аут, което доведе до 2 последователни точки за пробив. Първата бе спечелена след търпелива игра на българина зад основната линия и удар в аут на съперника. Втората също бе отразена по най-добрия начин - директно от сервис. Мико стигна до точка за взимане на гейма след форхенд уинър със 130 километра в час по обратния диагонал. Геймът обаче продължава, след сбъркан бекхенд в аут на Кузманов. След поредното продължително разиграване от 22 удара, българинът първи предприе риск и стреля по обратния диагонал от форхенд, но сгреши - точка за пробив. Той стана факт, след като Мико избърза и прати бекхенд диагонал в аут.

Нори показа завидно търпение още от първата точка на разиграването си, след като се защити отлично и контрира Кузманов по правата. Следващата точка приключи сравнително бързо след форхенд аут на нашия представител - 30:0. Нашенецът стъпи на основната линия и прати остър диагонал от бекхенд, който се оказа неспасяем за Нори. 15:30. След втори сервис и дълбок ретур на Мико, британецът сгреши - 30 равни. Впоследствие обаче сервиращия записа първия си ас за 40:30. Последната точка в гейма бе бърза и приключи след форхенд аут на Димитър Кузманов - 0:2.

Нова дълга размяна на удари възнагради Мико след сбъркан бекхенд на Нори. Нямаше изненада в следващата точка, тъй като Камерън Нори прати форхенд в аут. Двойна грешка на Кузманов направи резултата 30:15. Въпреки по-агресивната си игра, българинът не издържа и прати бекхенд в аут. След това обаче той притисна съперника още след сервиса и с втория удар приключи разиграването. Нервната игра в полето на Кузманов си продължи да си личи и той прави топката в аут. Все пак той спечели следващата точка след излизане на мрежата. Мобилизацията в края на гейма се оказа ключова за пловдивчанина, който заслужи първия си гейм в мача - 1:2.

Добър сервис донесе първата точка за британеца. След това обаче той избърза с излизането на мрежата и изпрати топката ниско в нея - 15:15. Нори изпрати неудобен втори сервис в полето на опонента, което доведе до 30:15. Началният удар се оказа ключов в гейма, тъй като следващите 2 точки бяха спечелени директно - 3:1.

Мико започна положително своето подаване, показвайки острота и агресия, навлизайки в корта и пристискайки Нори - 15:0. След поредица от разнообразни удари от дъното на корта Куманов заслужи и втората точка. Той направи първия си ас минута по-късно, стигайки до 40:0. Двамата показаха целия си арсенал от удари в следващата точка, но последен стисна юмрук Нори. Той пристисна Мико и го принуди да сгреши следващата топка за 40:30. Това изнерви пловдивчанина, който сбърка бекхенд по правата в аут за 40 равни. Въртелив втори сервис обаче помогна на българина да стигне до предимството в частта. Постоянството му обаче продължи да липсва и той сгреши форхенд в мрежката. Кузманов обаче показа завидна упоритост и стигна до форхенд уинър по обратния диагонал. Късметът му обаче изневери след това и топката отиде в аут след намеса на главния съдия. Нори стигна до шанс за нов пробив след поредна грешка от форхенд в аут на Мико. Класата в крайна сметка си оказа влияние, британецът притисна отново Димитър Кузманов и той не успя да прекара топката над мрежата 4:1.

Нори опита нещо ново в играта си, излизайки бързо на мрежата, което накара Мико да сгреши. Резултатът бързо стана 30:0 след лайс бекхенд в мрежата. Нори пое инициативата в тази точка, разходи добре съперника по корта и го принуди да прати далеч в аут своя форхенд. Въпреки последвалата двойна грешка, търпението бе на страната на по-класния играч, който затвърди втория пробив 5:1.

Пловдивчанинът все пак започна положително гейм, дръпвайки бързо с 30:0 след екстремна игра от центъра на корта. Сервисът влезе в употреба и това значеше 40:0. Следващото разиграване приключи бързо, след като Мико реши да излезе на мрежата и така заслужи първия си безметежен гейм на 0.

Нори продължи да дирижира играта от основната линия, изпращайки дълбоки удари в полето на Кузманов, принуждавайки го да греши. При третата точка в гейма сервиращия отново излезе на мрежата, това му донесе успех и покачи на 40:0. С ас Нори приключи първия сет за 6:2.

В началото на първия гейм двамата си размениха по 1 точка, преди Мико да постигне 2 поредни точки от сервис. След продължително разиграване българинът принуди Нори да прати удара си в аут и Кузманов поведе с 1:0.

По подобен начин започна вторият гейм, след като бързо се стигна до 15 равни, благодарение на двойка грешка от Нори. Той загуби баланс и сгреши рутинен форхенд в мрежата - 15:30. Нова двойна доведе до 2 последователни точки за пробив от Мико. Първата бе спасена след излизане на мрежата. Кузманов вкара доста топспин във форхенда си и това го награди - бекхенд в мрежата и пробив за 2:0!

Нори отново излезе на мрежката, но българинът прати топката в краката му, което доведе до успех в точката. Пресилен бекхенд по правата обаче направи резултата на таблото 15 равни. След това Мико опита слайс от обратния си удар, който за съжаление излезе в аут. В най-точното време сервисът помогна - 30:30. Той бе ключов и в следващата точка, тъй като позволи на Мико да направи контра пие по правата - 40:30. Нова бърза точка след точен начален удар покачи на 3:0 в сета за България.

Нори започна прибързано втория си сервис гейм и прати форхенд по правата далеч в аут. Напрежението започна да му оказва сериозно влияние, допускайки нова двойна грешка - 0:30. Все пак той бързо се оттърси от напрежението, нанизвайки 2 бързи аса - 30 равни. Трети пореден отличен сервис му позволи да излезе на мрежата и да завърши безметежно за 40:30. След поредица от удари по линиите, Мико първи потърси развръзката, опитвайки къса топка, но неуспешно в мрежката - 1:3.

Второто подаване на Мико в този сет също има своята ефективност, след като му помогна да навлезе добре в разиграването и да спечели първата точка. Следващата обаче бе на сметката на Нори, който с отличен форхенд по правата изравни. Кузманов отговори с отличен сервис и 30:15. Пловдивчанинът продължи с въртеливите топки и прати още една неспасяемо по правата за 40:15. Нори потърси развръзката, излизайки на мрежката, но българинът го контрира и принуди да изпрати удара си в аут - 4:1 за България.

Британецът бързо спечели подаването си след 2 излизания на мрежата и 2 аса.

Мощен сервис позволи на Мико да излезе на мрежата и с втория си удар да завърши - 15:0. Ново излизане на мрежата и нов успех - 30:0. Отличен втори сервис доведе резултата до 40:0. След него последва мощен първи и 5:2 за България!

Нори стартира гейма позитивно след бърза точка от сервис за 15:0 и 2 последователни на мрежата за 40:0. Последната точка се оказа най-трудна, тъй като доведе до дълго разиграване, в което Нори се оказа по-търпеливия от двамата, карайки Мико да прати форхенда си в аут по пратата - 5:3.

Пловдивчанинът отново се мобилизира, притисна Нори до стената, изтласквайки го далеч зад основната линия и поведе с 15:0. Нори потърси излизане на мрежката, което разконцентрира Кузманов, който сгреши. Все пак нашенецът вкара отличен сервис по диагонала от дюс полето и дръпна с 30:15. Британецът показа липса на търпение, излизайки за пореден път на мрежата, но този път нашият представител го контрира. Както Нори приключи първия сет, по същия начин Димитър Кузманов затвори втория - с ас и 6:3 за България!

Загубата на втората част сякаш не афектира съперника, тъй като той дръпна бързо с 40:0 след някои успешни акции на мрежата. В крайна сметка геймът приключи на нула след ас на родения в Йоханесбург опонент.

Българинът взе първата точка в своето подаване, но впоследствие позволи обрат до 15:40 след 3 поредни грешки, втората от които в мрежата от форхенд, а следващата в аут по правата. Мико ударжа натиска при първата точка за пробив след търпеливо разиграване и аут на Нори. Фамозен сервис позволи на пловдивчанина да излезе на мрежата и да завърши по ювелирен начин. Нори обаче притисна още от началото на следващата точка Мико и стигна до трета възможност за пробив. Трета непредизвикана грешка от форхенд позволи на британеца да започне с пробив решителния трети сет - 0:1.

Кузманов продължи с опитите да играе своята игра и заслужи първото разиграване след печеливш форхенд по обратния диагонал. Следващия обаче го сгреши по правата. Нори върна жеста след бърза грешка след светкавичен ретур на българина - 15:30. Последва може би най-доброто разиграване в мача, при което Кузманов направи къса топка, а след това и прехърлящ удар, след като стигна до 2 поредни точки за връщане на пробива. Първата бе спасена след избързани действия по правата на Мико от бекхенд. Рибрейкът стана факт след нова предизвикана грешка на Нори в близост до мрежката и пробивът е заличен - 2:1.

Втората ни ракета обаче започна лошо гейма след 2 поредни непредизвикани грешки - 0:30. Нори не издържа на изкушението да стреля по отворената права, но сгреши - 15:30. Акция на мрежата от страна на Мико му помогна да изравни след мощен форхенд по правата. Впоследствие обаче Кузманов направи неуспешна къса точка, Нори стигна бързо до нея и размина българина за 30:40. Това оказа влияние на Мико, който прати топката в аут при последвалото разиграване и британецът отново излезе с пробив напред в резултата - 3:1.

Това окрили левичаря, който спечели бързо първите 2 точки, но при третата не успя да издържи и сгреши форхенда си - 30:15. Кузманов прати много остър удар по обратния диагонал, след който изигра къса топка, която му донесе нужния успех - 30 равни. Сервисът обаче помогна на Нори да се измъкне от опасната ситуация и той затвори гейма за 4:1.

Мазол на лявото стъпало принуди нашия щаб да поиска медицински таймаут за Димитър.

Подновяването на играта не донесе нужния успех за Мико, който започна с пасив от 0:40 след 3 поредни непредизвикани грешки. Накрая българинът допусна двойна грешка, с което сдаде подаването си за 5:1 за Великобритания.

Нори застана да сервира за победата, но след чудесна акция, Мико завърши от форхенд по правата. Бърза непредизвикана грешка от Нори доведе до 0:30. Това стъписа британеца, който прати бекхенда си в мрежата и доведе до 3 поредни точки за връщане на единия пробив. Това стана факт, след поредна грешка от втората ракета на Великобритания - 2:5.

Слайс бекхенд в аут даде преднина на посрещащия в осмия гейм на третия сет. Бекхенд по правата в мрежката даде аванс от 0:30 за Нори. Мико реализира първия си ас в третата част, за да се върне в гейма, но след къса топка и неубедително воле на мрежата, Камерън Нори стигна до 2 поредни мачбола. Още първият бе реализиран след изтощително разиграване и форхенд в мрежата на българина.