Втората ракета на България - Димитър Кузманов ще има честта да сложи начало на сезона за българския тенис на АТП къп малко по-късно днес около 10:30 часа българско време. Това ще се случи срещу  Камерън Нори от Великобритания. Левичарят е на 24 години от южноафрикански прозход, но от дълги години е с британски паспорт. Той е 53-и в световната ранглиста, а през миналия сезон завърши с отрицателен баланс от 42 победи и 47 загуби.

Мико от своя страна е 423-и в световната ранглиста и играе основно на чаланджър турнири. Този път обаче има уникалната възможност да се включи в новосформирания отборен турнир на АТП, в който ще си партнира с Григор Димитров, Александър Донски, Александър Лазаров и Адриан Андреев в Сидни.

 

Освен срещу Великобритания, България ще премери сили в следващите дни срещу Молдова на 5 януари (01:00 часа българско време) и Белгия на 7 януари (08:30 часа българско време).

По-късно днес, след срещата на Кузманов, играещият ни капитан - Григор Димитров ще се изправи срещу Даниел Евънс. Накрая предстои и мач на двойки между Джейми Мъри/Джо Соулсбъри срещу Андреев и Лазаров.

Всички двубои ще можете да проследите на живо в Gong.bg