Зала "О2" в Лондон ще бъде домакин на отборната надпревара Лейвър Къп през 2022 година в периода 23-25 септември, обявиха днес организаторите на турнира. През 2021 най-добрите тенисисти от Европа и останалата част на света ще премерят сили в Бостън, където трябваше да се проведе тазгодишното издание на Лейвър Къп, което обаче бе отложено заради пандемията от коронавирус.

"Изключително развълнувани сме, че ще проведем Лейвър Къп в Лондон, един град, който е изпълнен с тенис наследство. Феновете във Великобритания обичат тениса и никога не са виждали нещо като Лейвър Къп. В рамките на един невероятен уикенд ние ще съберем най-добрите тенисисти в света като съотборници, заедно с легенди и съперници от предишни поколения, за да създадем един уникален спектакъл", коментира президентът на турнира Тони Годсик.

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер, който е инициатор на турнира сподели радостта си, че Лондон ще приеме Лейвър Къп. "Лондон винаги е заемал специално място в моето сърце и ще бъде страхотно да видим Лейвър Къп в един от любимите ми градове в света", каза Федерер.

Зала "О2" в столицата на Великобритания е считана за едно от най-добрите съоръжения за тенис в света, като от 2009 година досега приема един от най-престижните турнири - Финалите на АТП. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.