Капитанът на Австралия за Купа Дейвис Лейтън Хюит изказа много остри думи към сънародника си Бърнард Томич. Бившият №1 бе категоричен, че едва ли в скоро време Томич ще получи място в отбора за Купа Дейвис.

Хюит трябваше да говори по темата, след като Томич коментира, че Австралия никога няма да спечели турнира без него. Легендата обаче е на съвсем друго мнение. Според него настоящият състав е перфектен, а Томич много трудно ще успее да промени мнението му.

"Много малко вероятно е. Има много повече зад сцената от това, което Бърни казва публично. За мен, той направи някои грешки и ще има много работа пред себе си. Съставът в момента е най-добрият от много дълго време. Вярваме напълно в играчите, които имаме, можем да извървим дълъг път."

Хюит избра за мача на Австралия срещу Германия Ник Кириос, Алекс де Минор, Джордън Томпсън, Джон Милман и специалиста на двойки Джон Пиърс.

Точните думи на Томич пък бяха, че "единственият начин Австралия да спечели Купа Дейвис" са с участието на него и Кириос.

В последните години обаче Томич стана по-известен със скандали извън корта и с откровените си думи, че не обича тениса. Всичко това повлия и на класирането му в световната ранглиста, а дъното бе отпадането му от квалификациите на Аустрелиън Оупън.

Австралиец скандализира: Скучно ми е на корта и пак печеля милиони

След тях пък Томич реши да се включи в риалити шоуто "Аз съм знаменитост...измъкнете ме оттук", в което известни личности се подлагат на изпитания в джунглата.

А Хюит призна, че членове на отбора се забавляват с изявите на Томич. "Не гледам такива шоу програми, но някои от момчетата ги следят и се забавляват вечер, това им дава тема за разговор. Атмосферата е много добра."

"Мисля, че всеки ще се съгласи, че в момента той (Томич) не би могъл да ни помогне."

Хюит изрази съмнения и дали изобщо скандалният тенисист ще продължи кариерата си, въпреки своите 25 години. "Странно е. Или искаш да си тенисист, или не искаш. Не знам (дали ще играе отново). Все пак искаше да играе на Аустрелиън Оупън и се опита да се класира, което е добре. Но няма смисъл да играеш квалификации и да не си отдаден на спорта. Той губи не само своето време, но и това на хората около себе си."