Австралийският тенисист Бърнард Томич, макар и смятан преди за една от големите надежди на световния тенис и определян за бъдещ номер 1, разкри, че всъщност играе само за пари.

Преди 2 години Томич достигна до четвъртфиналите на "Уимбълдън", а тази година отпадна в първия кръг.

"Ако трябва да бъда напълно искрен, много ми е досадно на терена. Не знам, защото, но тенисът вече въобще не ме мотивира. Дали държа трофей в ръцете и играя добре или отпадам в пъвия или четвъртия кръг на Голям шлем ми е абсолютно все едно. Това ми е вече осми или девети "Уимбълдън", не знам. На 24 години съм и трудно намирам мотивация", заяви Бърнард Томич.

Австралиецът с хърватско потекло не пропусна да спомене и онези, които го критикуват. "Знам, че след края на тенис кариерата си няма да трява да работя. Може да не ме обичате, но може само да сънувате това, което съм успял да спечеля за 24 години."

"Никога не съм обичал тениса. Винаги е бил за мен само работа. Играя с 50% от възможностите си и затова всичко, което съм постигнал е наистина впечатляващо. Всеки би искал да дава 50%, а да печели милиони", заяви още Томич.