Дойде ли време за игра на клей, идват и успехите на Доминик Тийм. Австриецът спечели първата си титла за годината, след като спечели финала на турнира в Буенос Айрес. 

В него Тийм нямаше проблеми да преодолее Аляж Бедене след 6:2, 6:4 за час и 31 минути. Така световният №6 вече има 9 поредни победи в Буенос Айрес, където взе трофея и през 2016. Това е и негова девета АТР титла и първа от близо година след успеха в Рио де Жанейро през февруари 2017.

С успеха Тийм се присъедини към елитната компания на Давид Ферер и Карлос Моя като едва третият тенисист в последните 30 години с повече от една титла в аржентинската столица.

"Когато печелиш турнир е добра новина, защото сме свикнали да губим повече отколкото печелим. С тези условия - бавно и горещо, има много шансове за мен да играя добре. Целта ми в началото на седмицата беше именно това и е невероятно да го изпълня", сподели Тийм.

"Обичам да играя на клей. През миналата година играх на закрито в Европа, това също са хубави турнири, но той се чувствам по-добре. Исках да спечеля титлата и всеки друг резултат нямаше да е добър. Мина почти година от последната ми титла, така че беше време да го направя отново."