Бившият номер 5 в света Кевин Андерсън говори за своето възстановяване, но засегна и глобалния проблем с коронавируса. Представителят на Южна Африка даде интересно интервю пред официалния сайт на ATP, в което сподели, че е готов да се завърне на корта. 

След като през 2018 година, Кевин достигна до рекордното пето място в кариерата си, от тогава насам различни контузии преследват 33-годишният тенисист. През 2019 година той успя да изиграе само 15 мача, а през този сезон след лошо начало на кампанията контузиите отново го застигнаха. Финалистът от Уимбълдън 2018 бе принуден да се подложи на операция на коляното и вече се възстановява у дома. 

"Искам да кажа на всички свои фенове, че съм добре. Процесът по възстановяване върви чудесно и трупам все повече увереност. Щях да бъда готов за сезона на клей, но всички виждаме какво става по света. Можем само да чакаме и да се надяваме пандемията да отмине по-скоро. Аз вече имам голям опит и това много ми помага, мотивиран съм да се завърна на корта и да бъда сред най-добрите. Сега обаче живеем в трудни времена, никой не знае какво ще стане утре, има далеч по-важни неща от нашия спорт“, сподели Андерсън.

Автор: Дидо Калинков