Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров излиза днес в четвъртфинален сблъсък на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, търсейки общо своя втори полуфинал за сезона. Ние от GONG.bg ще проследим развитието на двубоя на живо за вас. 

Съперник на българина ще бъде малко известния чилийски тенисист Кристиан Гарин. Двубоят между двамата е с начален част 15:00 на централния корт в "Берси", като това е първи мач от програмата за деня. 

За да стигне до мач с Григор Гарин постигна победи срещу добре познати имена от мъжкият тенис тур - Пабло Куевас, Джон Иснер и Жереми Шарди, като единствено в последния си мач между Шарди чилиецът загуби сет. 

Григор, от своя страна, е под пара, след като мина с лекота през двама сериозни съперници в предишните кръгове. Българинът постигна победи с 2:0 сета срещу Давид Гофен и Доминик Тийм, давайки заявка за силен поход в Париж. 

Това е първа среща между Димитров и Гарин изобщо в професионалния тур. Победителят от техния дебютен сблъсък ще чака печелившия от срещата между Новак Джокович и Стефанос Циципас.