Тейлър Фриц достигна 1/2-финалите на тенис турнира на твърди кортове в Атланта, след като надви Кей Нишикори с 6-4, 6-2 за точно един час и 10 минути игра.

Откриващият сет мина под диктовката на сервиращите, като поставеният под номер 1 в схемата дочака своя миг в десетия гейм, когато проби бившия финалист от Ю Ес Оупън, за да поведе в резултата. Това сякаш сломи съпротивата на Нишикори, който се завърна на кортовете след почти двугодишно отсъствие, и Фриц започна втората част с ранен брейк, а след това реализира още един, за да се поздрави с убедителната победа.

Представителят на домакините изигра почти перфектен мач - той завърши със седем аса и нито една двойна грешка, загуби само четири точки на първи и втори сервис за целия мач, като спаси единствения шанс за пробив пред съперника. Фриц направи 28 уинъра и едва две непредизвикани грешки за двата сета. В спор за място на финала той ще играе със сънародника си Джей Джей Улф, който елиминира германеца Доминик Кьопфер също в две части.

В долната половина седмият в схемата Юго Юмбер победи миналогодишния шампион - австралиец Алекс де Минор, със 7:6(4), 6:3.

БГНЕС / BGNES
6 снимки

Срещата продължи 1 час и 59 минути. 25-годишният французин ще играе на полуфиналите срещу друг представител на Австралия - Александър Вукич, който се наложи над номер 5 Кристофър Юбанкс от САЩ с 6:4, 6:4.