Един от подводните камъни, който дебнеше Григор Димитров за по-късните етапи на турнира в Дубай, вече е аут от надпреварата. Става въпрос за французина Ришар Гаске, който можеше да се изправи срещу първата ни ракета на четвъртфинал. 

31-годишният ветеран, който е и пети поставен в схемата, обаче преклони глава още в първия кръг срещу младия Борна Чорич. Хърватинът надделя с 2:0 сета за малко повече от час игра на корта, като в отделните части резултатът беше 6:4, 6:3. 

Мачът започна перфектно за Чорич. Той реализира ранен пробив и го затвърди, за да дръпне с 3:0. После спаси и два брейкбола, за да може накрая да сервира за сета. Точно тогава обаче Гаске върна пробива и намали на 4:5. 

И тъкмо когато се очакваше да затвърди пробива и сетът да продължи, подаването му се пропука за втори път и така хърватинът поведе с 1:0. Той се разви по изключително подобен сценарий. 

Тогава пак Чорич проби рано, затвърди го за 3:0 и пак изпусна аванса си в средата, за да се стигне до резултат 4:3 в негова полза. И пак Гаске не успя да затвърди пробива си и съперникът му поведе с 5:3. После младокът заби три бързи сервиса и затвори мача при 6:3.

Така си осигури среща във втория кръг с друг французин -  Беноа Пер, а победителят от тази среща евентуално ще се изправи срещу Григор Димитров на четвъртфинал.