Алекс де Минор продължава успешно защитата на титлата си на силния тенис турнир в Акапулко. Австралиецът обърна Стефанос Циципас в четвъртфиналите на надпреварата – 1-6, 6-3, 6-3, за около два часа и десет минути игра.

Действащият шампион започна с ранен пробив, но след това загуби следващите шест гейма, а с това и сета. Втората част премина на приливи и отливи, като Де Минор на два пъти повеждаше с пробив и на два губеше предимството си, преди да направи още един брейк, след който не погледна повече назад. В решителния трети сет Циципас пропусна точка за пробив в четвъртия гейм и бе пробит веднага след това. Де Минор осъществи още един брейк до края на частта и се поздрави с крайната победа.

И двамата тенисисти не изиграха силен двубой на собствен сервис, като бяха направени общо 11 пробива. Циципас завърши с цели 8 двойни грешки, като направи повече уинъри от съперника – 17 срещу 13, но и повече непредизвикани от Де Минор – 21 срещу 14. В спор за място на финала шампионът от миналата година ще играе с Джак Дрейпър от Великобритания, който даде само четири гейма на Миомир Кецманович.

На полуфиналите поставеният под номер 3 Де Минор ще срещне Джак Дрейпър, който отстрани Миомир Кечманович с 6:2, 6:2. 25-годишният австралиец има осем поредни победи в Мексико и е първият действащ шампион от 2013 насам, който стига до полуфиналите. За последно това направи испанецът Давид Ферер.

Холгер Руне също се класира на полуфиналите, след като се наложи със 7:6(2), 7:6(0) срещу Доминик Кьопфер. Поставеният под номер 2 датчанин, който през миналата година загуби финала срещу Де Минор, ще се изправи срещу Каспер Рууд.

Снимки: Gulliver/GettyImages
18 снимки

25-годишният норвежец надви американеца Бен Шелтън със 7:6(7), 6:4, 6:4.

Снимки: Gulliver/GettyImages
26 снимки