Стефанос Циципас се представя на приливи и отливи от началото на сезон 2022. Гъркът не се представи на нужното ниво на Мастърсите в САЩ, но през тази седмица се завръща в Европа, за да защити титлата си от турнира в Монте Карло.

Във втория си двубой в Княжеството Циципас победи Ласло Джере с 7:5 7:6(1), за да завоюва мястото си на четвъртфиналите. 

В началото на срещата Джере поддържаше много високо ниво, като се създаваше убеждението, че е по-добрият на корта и дори достигна брейкбол, ала не съумя да го материализира. С течение на времето силите се изравниха и шампионът започна да играе все по-отпуснато, опитвайки да налага своето темпо. Сърбинът изглеждаше скован на моменти и логично грешките от неговата част на корта набъбнаха значително. С втория си сетбол Циципас сложи точка на спора, като грабна откриващия сет.

Втората част имаше аналогично развитие с първата, като доминацията безспорно бе в полза на сервиращите. Интригуващите мигове отсъстваха в хода на цялата част преди да се стигне отново до начален удар на Джере за влизане в тайбрек, но този път здравите нерви бяха на негова страна и той оцеля. В дългия гейм разликата в класите бе най-значима в хода на целия сблъсък и с мощен форхенд уинър защитаващият шампион стигна до крайния успех.