Александър Бублик се класира за финала на тенис турнира в Хале, Германия, след като елиминира представителя на домакините Александър Зверев с 6-3, 7-5. Срещата продължи близо един час и половина.

48-ият в света казахстанец стигна до успех в откриващия сет след един-единствен пробив, дошъл в четвъртия гейм. Втората част бе по-равностойна, но отново победител излезе Бублик, който дочака своя миг и в 11-ия гейм проби подаването на Зверев, а след това сервира успешно за място в утрешния финал.

Бублик игра страхотно на свой сервис, въпреки че направи 7 двойни грешки. Той реализира 14 аса, загуби само две точки на първо подаване за целия мач и спаси единствения шанс за пробив пред съперника, открил се в шестия гейм на втория сет. Бублик приключи с 35 уинъра и 11 непредизвикани грешки, докато Зверев със 17 печеливши удара и 5 непредизвикани.

В неделя Бублик ще играе с победителя от мача между Роберто Баутиста Агут и Андрей Рубльов, които се изправят един срещу друг по-късно днес. Казахстанецът ще се бори за едва втората си титла в Тура и първа след февруари миналата година, когато триумфира в Монпелие след победа над Зверев. Бублик ще играе трети финал на трева, като загуби предишните два в Нюпорт (2019 от Джон Иснър и 2022 от Максим Креси).