След дълго чакане американецът Райън Харисън най-сетне спечели първата си АТП титла. Харисън триумфира на финала в Мемфис след 6:1, 6:4 над приятната изненада Николоз Басилашвили.

24-годишният Харисън премина през много до този момент в своята кариера. До преди няколко години той бе считан за един от бъдещите големи шампиони в тениса заедон с Григор Димитров, Бърнад Томич и Милош Раонич.

Досега обаче Харисън бе този, който в най-малка степен успя да изпълни потенциала си. През 2012 той достигна до най-високата си позиция в ранглистата до този момент - №43. В следващите години обаче Харисън излетя от топ 100 и се състезаваше главно на ниво Чалънджър.

В Мемфис обаче американецът демонстрира, че най-сетне е на път да реализира качествата си. Той победи последователни в два сета Константин Кравчук, Сам Куери, Дамир Джумхър и Доналд Йънг, за да стигне до мача с грузинеца, в който се пребори за победата.

Така той изравнява най-доброто си класиране до този момент и вече е №43 в света. Басилашвили, който седмица по-рано игра полуфинал в София, пък вече е 53-и в ранглистата.