Защитаващият титлата си Матео Беретини се класира на финала на турнира по тенис в лондонския "Куинс Клъб".

На полуфиналите поставеният под номер 2 в схемата италианец се наложи над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:4, 6:3. Това бе осма поредна победа за Беретини на трева в осем мача в последните две седмици.

Шампионът нямаше големи затруднения и допусна само един пробив в мача, който дойде в момент, в който сервираше за първия сет. Италианецът обаче направи втория си брейк в първия сет веднага след това и измъкна първата част с 6:4.

Това му даде допълнителна увереност и във втория сет той продължи да доминира, най-вече чрез мощния си сервис, който му донесе осем директни точки. Беретини реши мача с пробив за 4:2, който му подсигури успеха.

Съперник на Беретини във финала ще бъде Филип Крайнович. В късния полуфинал от програмата сърбинът се наложи над двукратния победител в "Куинс" Марин Чилич (Хърватия) с 6:3, 6:3.

Крайнович устоя на 13-те аса на съперника си и успя да си създаде неочаквано голям брой шансове, които използва по най-добрия начин. Сърбинът спаси всички шест точки за пробив, които се откриха пред Чилич, а на свой ред реализира три от пет възможности.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Ако спечели в неделя, Филип Крайнович ще завоюва първа титла в кариерата си в турнирите от АТП.

Наградният фонд на турнира в "Куинс Клъб" е 2,1 милиона евро.