Матео Беретини спечели своята шеста титла в кариерата си. Това се случи на надпреварата в Щутгарт, като италианецът имаше доста трудни двубои по пътя към трофея. Титлата е още по-специална за световния №10, тъй като това бе първи турнир за Беретини след 3 месеца отсъствие от кортовете. 

Този успех със сигурност ще повиши самочувствието на 26-годишния състезател  преди предстоящия Уимбълдън, който стартира само след две седмици. Тенисистът не скри вълнението си от триумфа в немския град и сподели, че това е най-доброто, което може да се случи след такава дълга пауза без официални мачове.

„Много съм щастлив и развълнуван. Тайно мечтаех за този миг, но прекрасно осъзнавах колко трудно ще бъде да спечеля още първия турнир, в който участвам след контузията. През цялата седмица гледах просто мач за мач и си казвах, че трябва да играя все по-добре и по-добре. Дори и във финала срещу Анди, не мисля, че играх най-добрия си тенис, но показах по-здрава психика и считам, че заслужено спечелих. Мъри   се противопостави по най-добрия начин, нещо, което аз напълно очаквах, защото той е голям шампион и се бори за всяка една точка. Финалният мач бе доста изтощителен за мен, играхме почти три часа и бе нужно много, за да победя. Така обаче трофеят е още по-сладък и се надявам, че още по-добри неща ме чакат в бъдеще“, каза Беретини