Роберто Баутиста Агут грабна титлата на турнира от категория ATP 500 в Дубай, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Лука Пуй на финала. 

През първата част Пуй изостана с 15:40 в четвъртия гейм. След това успя да стигне до равенство, спаси още един брейкбол, но все пак бе пробит.

Французинът опита да върне пробива още в следващия гейм, но не успя и пак изпадна в неприятна ситуация на своето подаване. Баутиста Агут стигна отново до 40:15, но този пут Пуй се измъкна. Въпреки това не успя да върне интригата в сета и го загуби при 6:3.

При 2:1 във втората част Пуй стигна до два брейкбола. Баутиста Агут обаче удържа и се добра до дюс. След това на два пъти сгреши и бе пробит. Испанцът обаче бързо върна пробива, след като си издейства два шанса и грабна първия.

При 4:4 третият поставен достигна до три брейкбола. Успя да реализира втория, след като да затвърди на 30 пробива си и по този начин да сложи край на сета и мача. 

По този начин Баутиста Агут отне втора възможност на Пуй за трофей от турнира, след като миналата година той отново загуби на финала от Карен Хачанов. 

Това е първи трофей за 29-годишния испанец от надпреварата. В понедилник той ще се изкачи на 16-о място в ранглистата. Също така Баутиста Агут спечели своята втора титла през сезона, след като триумфира в Оуклънд. Също така е осма в кариерата му.