18-годишният испанец Карлос Алкарас, който взе сет срещу сънародника си Рафаел Надал на полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс, коментира, че се вижда като по-зрял в сравнение с миналата година. Надал спечели 6:4, 4:6, 6:3 и се класира за финала, но Алкарас е доволен от натрупания опит.
 
„Сега знам как да играя срещу такъв тип тенисисти. Натрупах доста мачове срещу големи играчи. За втори път срещу Рафа. Чувствам, че мога да играя на това ниво. Мисля, че този сезон ще имам още срещи с него и другите най-добри тенисисти. Смятам, че съм готов за останалите", заяви Алкарас. 
 
Миналия месец испанецът стана най-младият тенисист, който печели титла от сериите АТП 500, след като триумфира в Рио де Жанейро. 
 
Алкарас сподели още, че в някои моменти е вярвал, че може да победи Рафаел Надал и обеща да бъде по-спокоен в следващите си срещи с него.
 
„Рафа има хиляда живота. Ако изостава, може да покаже тенис на изключително ниво в най-трудните моменти. Но да, помислих, че мога да спечеля третия сет“, коментира тинейджърът.
 
Той получи похвали от легендарния Надал.
 
„Мисля, че Карлос има всичко, за да стане страхотен шампион. Страстта и отдадеността, които притежава, сочат, че може да бъде победител. Изглежда работи сериозно и е разбрал, че трябва да подобрява играта си по време на цялата си кариера“, заяви Рафаел Надал.