Французинът Адриан Манарино и американецът Кристофър Юбанкс се класираха за финана на турнира по тенис на трева в Майорка от сериите АТП 250.

Поставеният под номер 4 в схемата Манарино, който е един от най-изкусните майстори на зелената настилка, надигра в полуфиналите германеца Яник Ханфман със 7:6(4), 6:4 за час и 52 минути игра.

В първия сет Манарино и Ханфман си размениха по два пробива, но само един минипробив направи разликата помежду им в тайбрека.

Втората част на мача вървеше без пробиви до оказалия се последен гейм, в който Манарино взе подаването на съперника си и това му осигури успеха и възможност да играе за първа титла през сезона.

За първа титла, но на ниво АТП, ще се бори и Юбанкс, който спаси пет мачбола в мача си с южноафриканеца Лойд Харис. Американецът стигна до победата след 4:6, 6:3, 7:6(9) за 2 часа и 21 минути игра.

БГНЕС / BGNES
5 снимки

Първите два сета на двубоя се развиха по сходен сценарий, но с разменени роли. В тях имаше по само един пробив, който дойде при първите сервис геймове на двамата.

В третия сет брейкове нямаше, макар че при 5:4 гейма и сервис на Юбанкс Харис водеше с 40:0 и имаше три последователни мачбола, които обаче американецът отрази.

В тайбрека Юбанкс спаси още два мачбола, отново на свой сервис, за да стигне до победата с 11:9 точки.

Манарино и Юбанкс са играли само веднъж помежду си. Това се случи на турнира в Маями тази година, като тогава победата бе за представителя на домакините в два сета.

 

БТА / Автор: Георги Крумов