Когато говорим за Ролан Гарос, не можем да пропуснем Гаел Монфис. Това е любимият турнир на французина,  а той определено се надява на страхотно представяне пред родна публика.

Монфис призова своите колеги в тениса да останат спокойни, и ги увери, че Ролан Гарос през септември ще има.

„Нямам търпение да дойде месец септември и да стартира Ролан Гарос, изключително благодарен съм, че турнирът ще се състои. Сигурен съм, че до септември нещата ще се подобрят и всички спортисти трябва да ценим всеки миг. Много дълго нямаше изобщо спорт, а сега бавно спортът се завръща и това е прекрасна новина за всички", започна той. 

"Готов съм, ако е необходимо да играем без публика, това не ме притеснява, защото знам, че милиони хора ще ни гледат по телевизията. Дори и да бъдат допуснати малък брой зрители по кортовете, това ще бъде бонус за нас тенисистите.  Ние спортистите трябва да радваме хората, това е наша отговорност, и аз съм пределно моттивиран. Ролан Гарос е нещо специално за мен, освен, че играя пред моите сънародници, аз се срещам с много приятели, виждам се със семейство и роднини, а  какво по-хубаво от това“, заяви шампионът от Ротердам и Монпелие.