Днес даваме началото на младежкия Мастърс. 8-те най-добри млади тенисисти се събират по традиция в Милано, за да определят кой е най-добрият талант до 21 години.

Както вече свикнахме през последните години, в надпреварата ще има някои нови въведения. Първо, ще гледаме двубои във формат 3 от 5 сета, като ще се играе до 4 гейма. При 3 на 3, ще се играе тайбрек. Друга новост, която ще видим е, че при равенство 40 40, ще предстои решаваща точка. Също така, треньорите ще могат да помагат на състезателите по време на двубоите, а зрителите ще имат право да се движат свободно. Това са само част от новите правила, на които ще станем свидетели в италианския град, като от ATP опитват да направят играта по-интересна, но поне на този етап, тенисът си остава такъв, какъвто го познаваме и по мнението на различни специалисти ще е трудно толкова традиционен и консервативен спорт изведнъж да бъде променен.

Един от най-обещаващите млади таланти в световния тенис, Брендън Накашима е готов да гони силен резултат на младежкия Мастърс. Американецът направи наистина забележителен прогрес през сезона, като започна годината под номер 170 в световната ранглиста, а към днешна дата е 63-и. 20-годишният тенисист с нетърпение очаква първия си мач в надпреварата и се надява, че ще достигне до решителната фаза на турнира.

„Готов съм да се боря. Чувствам се пределно мотивиран точно тук да дам най-доброто от себе си. Когато знаеш, че ти си сред 8-те най-добри млади тенисисти в света, това ти дава самочувствие. Всеки един от нас е дошъл да се покаже и да докаже, че е най-добрият. Амбициран съм да завърша силно, а следващата година да е още по-добра за мен. Одобрявам някои от новите правила, защото смятам, че всички се нуждаем от нашите треньори. Хубаво е да ги чуваме, да можем да разговаряме с тях и разбира се да изпълняваме техните указания. Ще направя всичко възможно да достигна максимално далеч. Ако си заслужа титлата, ще съм безкрайно щастлив“, коментира Накашима. Младежкият Мастърс в Милано можете да проследите пряко по MAX Sport 1.